Geostud, o companie românească de inginerie geotehnică, a participat la Conferința Internațională de Geosintetice “12 ICG – Geosynthetics, Leading the Way to a Resilient Planet”, care a avut loc la Roma în perioada 17-21 septembrie 2023.

Laura Popa și Aurel Barariu, doi dintre inginerii noștri specializați, au prezentat la conferința de la Roma o lucrare despre utilizarea geosintetricelor în fundația ansamblurilor rezidențiale și a clădirilor cu înălțime mică pe umplutură stabilizată în București.

În lucrarea prezentată, autorii, Ing. Sebastian Mustățea, Ing. Liviu Talos și Dr. Ing. Aurel Barariu, prezintă o soluție alternativă la îndepărtarea completă a materialelor de umplutură, care necesită excavații, transport, depozitare în zone special desemnate, activități care necesită obținerea de permise, lucrări de protecție a mediului și costuri ridicate.

Soluția propusă de Geostud se bazează pe utilizarea geosintetricelor, care pot fi utilizate pentru consolidarea și stabilizarea materialelor de umplutură. Acest lucru permite construirea de structuri pe umplutură, fără a fi necesară îndepărtarea lor, ceea ce reprezintă o soluție mai sustenabilă și mai economică.

Conferința #12ICG este un eveniment de top în domeniul ingineriei geotehnice, reunind experți din întreaga lume. Prezența Geostud la această conferință este o oportunitate de a promova soluțiile noastre inovatoare în domeniul construcțiilor.

REZUMAT: Din cauza restrângerii perimetrelor cu terenuri bune de fundare în București, care sunt și ele foarte scumpe, a apărut necesitatea de a funda pe umpluturi, în special pentru ansambluri rezidențiale și unele clădiri cu regim redus de inaltime. Deși aceste case transmit presiuni mai mici către terenurile de fundare, din cauza neomogenității umpluturilor apar tasari diferențiate, care în final pot distruge clădirea. În consecință, pe lângă binecunoscuta soluție de îndepărtare completă a materialelor de umplutură – o soluție care presupune transportul lucrărilor de excavare, depozitarea în spații special amenajate, activități care necesită avize, lucrări de protecție a mediului, costuri ridicate – specialiștii Geostud au găsit tehnologii alternative de consolidare și stabilizare. a acestor materiale de umplutură, cu ajutorul materialelor geosintetice. Articolul prezintă tehnologiile, inclusiv baza teoretică și exemple de lucrări în care au fost utilizate.

Articol – FUNDAREA ANSAMBLURILOR REZIDENȚIALE ȘI A UNOR CLĂDIRI CU ÎNĂLȚIME MICĂ DIN MUNICIPIUL BUCUREȘTI PE UMPLUTURI STABILIZATE

12icg