Geostud a participat în perioada 04-05 octombrie 2022, în București, la Climate Change Summit 2022, un important eveniment în Europa Centrală și de Est dedicat soluțiilor pentru provocările legate de schimbările climatice.

Summitul a fost organizat, pe fondul schimbărilor geopolitice și geoeconomice, de către Social Innovation Solutions (SIS) – organizație activă în sustenabilitate, impact social și inovație.

Sute de experți și activiști internaționali, specialiști din domeniile protecția mediului și IT, factori de decizie cheie la nivel european au dezbătut soluții privind provocările climatice, oportunitățile de economie verde, transformările digitale, tehnologice, energetice, precum și noile modele de afaceri circulare și sustenabile.

Câțiva dintre cei care au avut intervenții în cadrul summitului au fost: Giedrimas Jeglinskas, Asistent Secretar General Adjunct, NATO; Linda Zeilina, CEO, Centrul Internațional pentru Finanțe Durabile; Dan Drăgan, Secretar de Stat, Ministerul Energiei din România; Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării; Hans van der Loo, Chairman, Institute For Integrated Economic Research; Roxana Bojariu, Șef Departament Climă, Administrația Națională de Meteorologie; Marc Sadler, Climate Funds Manager, World Bank; Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor; Florin Spătaru, Ministrul Economiei.

Evenimentul s-a desfășurat atât în interior, la Teatrul Odeon, cât și în aer liber, unde au fost amplasate instalații de artă stradală, ce au proiectat crizele climatice.

Climate Change Summit 2022 a dat posibilitatea specialiștilor din domenii diverse și organizațiilor să înțeleagă transformările viitoare și să dezvolte soluții tehnologice, politice și antreprenoriale durabile pentru o tranziție cât mai rapidă la economia verde.

“Susținem politicile publice de atenuare și de adaptare la schimbările climatice pentru creșterea calității mediului înconjurător, întrucât protecția mediului reprezintă pentru noi o prioritate. Astfel, Climate Change Summit 2022 a constituit o oportunitate de a dezbate și de a explora soluții în vederea limitării schimbărilor climatice și a promovării economiei circulare, sistemelor sustenabile de producție energetică și rezilienței orașelor, în contextul modificărilor tot mai accelerate ale climei.”, declară Vlad Sandu, Director General Adjunct Geostud.