Geostud a susținut a doua ediție a Forumului Orașelor Verzi

Geostud a fost pentru al doilea an consecutiv partener al Forumului Orașelor Verzi, cel mai mare eveniment dedicat sustenabilității de mediu din România și în Europa de Sud-Est, câștigător al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat.

„Forumul Orașelor Verzi este un proiect drag nouă, devenit deja tradiție pentru Geostud. Susținerea activităților privind conștientizarea importanței aspectelor climatice și de mediu pentru consolidarea și dezvoltarea durabilă a orașelor naționale și europene, se numără printre acțiunile principale de sponsoring pe care le dezvoltăm la nivel internațional. Protecția mediului înconjurător reprezintă pentru Geostud linia principală de cercetare aplicată, motiv pentru care suntem alături de FOV în demersul lor de a găsi soluții privind tranziția către energia regenerabilă, sustenabilitatea mobilității urbane intermodale, creșterea spațiilor verzi urbane în contextul schimbărilor climatice.”, declară Vlad Sandu, Director General Adjunct SC Geostud SRL.

Evenimentul s-a desfășurat la Brașov, în perioada 05-11 septembrie și a avut ca temă principală găsirea de către statele UE de soluții pentru independența energetică. Scopul evenimentului, prin cadrul dezbaterilor de mediu organizat, a fost de a facilita autorităților locale și internaționale prezentarea propriilor măsuri privind urgentarea tranziției către energia regenerabilă și accelerarea schimbării de abordare în domeniile ce influențează poluarea orașelor: mobilitatea, încălzirea locuințelor, protecția spațiilor verzi, digitalizarea, managementul deșeurilor, calitatea aerului.

Anul acesta, evenimentul a fost împărțit în două secțiuni: Conferința Internațională de Politici Publice de Mediu (5-7 septembrie, Teatrul Sică Alexandrescu) și activități pentru publicul larg (peste 100 de activități, precum Parada Bicicliștilor, festival de film sau ecologizări).

Tema Conferinței de la această ediție s-a intitulat “Provocarea Energiei – Găsește-ți puterea” și a reunit la masa dezbaterii peste 300 de reprezentanți ai autorităților locale și naționale din Europa: primari, funcționari publici, politicieni, reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și reprezentanți ai mediului de afaceri, pentru a analiza cele mai bune practici din domeniul politicilor publice de mediu, ce pot fi aplicate la nivel local și național.

Alte teme importante de discuție au vizat: transportul alternativ, neutralitatea climatică, crearea de ecocomunități pentru schimbarea politicilor de mediu în orașe, oportunități de finanțare nerambursabilă prin Pactul Verde European și alte mecanisme de finanțare a proiectelor de renovare energetică.

Printre personalitățile participante la conferință s-au numărat: ES. Marjut Akola, Ambasador al Finlandei în România; Tanya Collingridge, Șef Adjunct de Misiune al Ambasadei Marii Britanii la București; Allen Coliban, primarul municipiului Brașov; Ruben Latcau, Viceprimarul municipiului Timișoara; Ionuţ Sorin-Banciu, Secretar de Stat; Tanczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Toate acțiunile din cadrul evenimentului Forumul Oraselor Verzi, ediția 2022 s-au derulat sub patronajul Administrației Prezidențiale, Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene Proiecte Europene, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociației Municipiilor din România/ Convenției Primarilor & Orașe Energie.