Geostud susține Forumul Orașelor Verzi în organizarea „Conferinței internaționale de politici publice și evenimente”

Geostud s-a alăturat FOV (Forumul Orașelor Verzi) în perioada 6-12 septembrie, pentru a susține cel mai important eveniment dedicat sustenabilității de mediu din România și în Europa de Sud-Est, respectiv „Conferința internațională de politici publice și evenimente”.

Evenimentul s-a desfășurat la Brașov și a reușit cu succes să transforme municipiul în capitală verde a României și centrul european al dezbaterilor de mediu. Acest lucru a fost posibil datorită activităților inițiate de municipalitate, împreună cu partenerii instituționali, comerciali și ONG-uri, prin promovarea acțiunilor verzi, workshop-urilor de educare, informare și conștientizare a conceptelor legate de sustenabilitate, schimbări climatice, eficiență energetică, reciclare, protejarea pădurilor și a apelor. Toate acțiunile s-au derulat sub patronajul Administrației Prezidențiale, Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene Proiecte Europene, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociației Municipiilor din România / Convenției Primarilor & Orașe Energie.

„Ne bucurăm că am putut contribui la acest proiect de succes, ce va conduce cu siguranță la conștientizarea importanței aspectelor climatice și de mediu pentru consolidarea și dezvoltarea durabilă a oraselor naționale și europene. Protecția mediului înconjurător se numără printre preocupările noastre majore și reprezintă linia principală de cercetare aplicată. În acest context, este firească alăturarea noastră Forumului Orașelor Verzi în demersul lor de a face cunoscute soluțiile privind sustenabilitatea mobilității urbane, creșterea spațiilor verzi urbane în contextul schimbărilor climatice și economia circulară” – declară Petru Nicolae, Director General SC Geostud SRL.

În cadrul „Conferinței internaționale de politici publice și evenimente” reprezentanți ai administrației locale și centrale, ai mediului de afaceri și ai societății civile au discutat despre schimbările climatice și consecințele lor asupra mediului, căutând prin adoptarea celor mai bune practici și implementarea tehnologiei de ultimă oră din domeniu, soluții viabile pentru combaterea acestora. Teme importante de discuție au mai fost: mobilitatea și transportul alternativ, managementul deșeurilor, gestionarea spațiilor verzi și reconversia urbană, calitatea aerului, oportunități de finanțare nerambursabilă prin Pactul Verde European și alte mecanisme de finanțare.

Printre speakerii acestui eveniment s-au numărat: Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, Therese Hyden, ambasadoarea Suediei în România, Joan Ribó, primarul orașului Valencia, Allen Coliban, primarul municipiului Brașov, Domnic Fritz, primarul municipiului Timișoara, Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, Octavian Berceanu, Șef al Gărzii Naționale de Mediu, Nicu Ștefănuță, membru al Comisiei de Mediu și Sănătate publică a Parlamentului European, Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, David Leipziger, Innovation Lead for Cities & Mobility .